Akció

2023.08.29. 18:32

Ellenőrzéseket végeznek a munkaügyi felügyelők a cseppfolyósított autógázt tároló és értékesítő cégeknél

Országszerte ellenőrzéseket végez a Munkaügyi Felügyelőség a cseppfolyósított autógázt (LPG) tároló és értékesítő cégeknél.

Illusztráció

Agerpres
Az intézmény keddi közleménye szerint az ellenőrzésekre augusztus 28. és szeptember 8. között kerül sor. Az akció célja egyebek mellett a munkaügyi kapcsolatokra vonatkozó törvényi előírásokat megszegő munkáltatók azonosítása és a feltárt rendellenességek felszámolása kötelező érvényű intézkedésekkel és megfelelő bírságokkal. Célul tűzik ki emellett, hogy tudatosítsák a munkáltatókban és a munkavállalókban a munkahelyi egészségvédelemre és biztonságra vonatkozó jogi rendelkezések betartásának fontosságát.
Ellenőrizni fogják a munkaügyi felügyelők az egyéni munkaszerződéseket és a munkaidő-nyilvántartást, de azt is megvizsgálják, hogy megfelelően jelölték-e az üzemanyag-töltőállomásokon a járművek útvonalát, hogy a munkáltató kiadott-e írásbeli utasítást a nyílt láng használatára és a munkahelyi dohányzásra vonatkozóan, hogy a munkavállalók részesültek-e robbanásvédelmi oktatásban, valamint hogy biztosítják-e a töltőállomásokon dolgozóknak a megfelelő anyagokból készült egyéni védőeszközöket.
A közlemény szerint az ellenőrzések fokozását "az elmúlt időszak eseményei indokolják, amelyeknek súlyos következményei voltak a munkavállalók egészségére és biztonságára".
Szombaton több robbanás is történt a Dâmboviţa megyei Crevedia egyik LPG-töltőállomásánál. A detonációkban ketten meghaltak, 58-an megsérültek, utóbbiak közül 43-an belügyi alkalmazottak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában