Kormányprogram

2023.08.11. 10:36

Ciolacu: A kormány folytatja az intézkedéseket az infláció csökkentésére vonatkozó vállalásának teljesítése érdekében

Agerpres

A kormány továbbra is meghozza a szükséges intézkedéseket annak érdekében, hogy a kormányprogramba foglalt vállalásának megfelelően 2023 végére csökkenjen 8 százalékra az éves infláció - közölte pénteken a miniszterelnök.
Marcel Ciolacu Facebook-bejegyzésében rámutatott, az Országos Statisztikai Intézet pénteken hivatalosan is megerősítette, hogy júliusban egy számjegyűre, 9,4 százalékra csökkent az éves inflációs ráta.
"Miután a világjárvány, a villamosenergia- és a gázárak elhibázott liberalizációja, az energiaválság és a háború tavaly novemberben 16,8 százalékra emelte az inflációt, íme, hogy a pénzromlás elleni küzdelmet szolgáló intézkedéseink sikereseknek bizonyultak" - fogalmazott.
A kormányfő hozzátette, folytatják az intézkedéseket, hogy a kormányprogramba foglalt vállalásnak megfelelően 2023 decemberére csökkenjen 8 százalékra az éves infláció. "A kormány gazdaságpolitikájának végső célja a lakosság életszínvonalának emelése fenntartható makrogazdasági menedzsment, az árak elleni küzdelem, termelés, beruházások és tisztességesen fizető munkahelyek teremtése révén" - nyomatékosította.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában