Vizsgálat

2023.08.24. 11:50

A Román Orvosi Kamara fegyelmi kivizsgálását indított a botoşani-i és a Târgu Jiu-i ügyben

Agerpres

A Román Orvosi Kamara szerdán bejelentette, hogy a Botoșani és Gorj megyei területi szervezete kivizsgálást indított mind a botoşani-i szülészeti kórházban elhunyt fiatal várandós nő, mind a Târgu Jiu-i kórházban sérvvel megműtött kilenc hónapos terhes asszony ügyében. Hivatalból fegyelmi kivizsgálást indítottak az érintett orvosok ellen.
'A romániai egészségügyi rendszer, annak minden összetevőjén - az orvosoktól a hatóságokig és döntéshozókig, intézményekig, szervezetekig - keresztül mélyreható reformra szorul, hogy az ilyen esetek előfordulásának kockázata csökkenthető legyen' - szögezik le mindazonáltal a testület képviselői Facebook-bejegyzésben.
Biztosítanak azonban arról, hogy a folyamatban levő vizsgálatok fényt fognak deríteni a történtekre.
'Alapvetően fontos, hogy a vizsgálatok következtetései a jogi keret és az egészségügyi rendszer működésének javításához vezessenek, hogy ilyen esetek ne ismétlődhessenek meg. Hatékony mechanizmust kell létrehozni a megelőzésre és az érintettek - páciensek és orvosok - védelmére' - olvasható a bejegyzésben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában