Közgyűlés

2023.08.28. 11:47

A román diplomatákat fogadja kedden Klaus Iohannis államfő

Forrás: presidency.ro

Agerpres

A román diplomáciai és konzuli képviseletek vezetőit, valamint a külföldön működő román kulturális intézetek igazgatóit fogadja kedden a Cotroceni-palotában Klaus Iohannis államfő a román diplomácia éves közgyűlése alkalmából.
A találkozót 11 órától tartják, az eseményen az államfő is felszólal.
A román diplomácia éves közgyűlését a külügyminisztérium szervezi meg, a kedden és szerdán zajló esemény idei témája: "Határozott román külpolitika: a kihívások kezelése és a lehetőségek maximalizálása".
A külügy vasárnapi közleményében hangsúlyozta, hogy idén ismét fizikai jelenléttel tartják meg a közgyűlést, miután az elmúlt három évben online zajlott.
A hagyományosan a román diplomácia napja (szeptember 1-je) körüli dátumra időzített esemény házigazdája Luminiţa Odobescu külügyminiszter lesz. Jelen lesznek a diplomáciai és konzuli képviseletek vezetői, a külföldön működő román kulturális intézetek igazgatói, magas rangú román állami tisztviselők, valamint a Romániában akkreditált diplomáciai testületek tagjai.
Meghívást kaptak továbbá a tudományos élet, a civil szervezetek és a média képviselői is. Luminiţa Odobescu különmeghívottja lesz idén Alberto van Klaveren Stork chilei és Gabrielius Landsbergis litván külügyminiszter.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában