Előrejelzés

2023.07.18. 12:33

Kilenc megyében viharos lesz az időjárás, az ország többi részében kánikula várható

Illusztráció

Fotó: Alexandru Nițescu

Agerpres

Viharos időjárásra figyelmeztető előrejelzést bocsátott ki kedden az Országos Meteorológiai Szolgálat kilenc megyére. Az elsőfokú (sárga jelzésű) riasztás szerint kedden 22 óráig Neamţ, Bákó, Vrancea, Galaţi, Buzău, Brăila, Ialomiţa, Călăraşi és Tulcea megyében villámlásoktól és heves széllökésektől kísért záporok és felhőszakadások várhatók, a négyzetméterenként lehulló csapadék mennyisége elérheti a 20-25 litert.
Ugyanakkor kedden elsőfokú sárga jelzésű hőségriasztás van érvényben az ország déli, délkeleti régióiban, illetve a nyugati és a központi megyék egy részében, ahol a hőmérsékleti maximumok 33 és 37 fok között váltakoznak. A kellemetlen hőérzet fokozódik, a hőmérséklet-páratartalom mutató meghaladja a kritikus 80 egységet. Éjszaka 17-22 fokra hűl le a levegő.
Emellett Bukarestben, illetve Ialomiţa, Călăraşi, Giurgiu, Ilfov, Teleorman, Olt és Dolj megyében, valamint Mehedinţi, Gorj, Vâlcea, Argeş és Dâmboviţa megye egy részében másodfokú (narancssárga jelzésű) hőségriasztás van érvényben. Ezekben a megyékben a hőmérsékleti csúcsértékek 38-39 fok körül alakulnak, a kellemetlen hőérzet fokozódik, a hőmérséklet-páratartalom mutató meghaladja a kritikus 80 egységet. Éjszaka 20-22 fokra hűl le a levegő. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában