Kormányzati források

2023.07.27. 15:40

Jövő héten ismerteti a koalíció a költségvetési egyenleg javítását célzó intézkedéscsomagot

Illusztráció

Agerpres

Jövő héten ismerteti a koalíció a költségvetési egyenleg javítását célzó intézkedéscsomagot, amelyik többek között előírja majd a mintegy 200.000 betöltetlen közalkalmazotti állás megszüntetését - közölték csütörtökön kormányzati források.
A csomag része egyes minisztériumok átszervezése és bizonyos minisztériumoknak alárendelt intézmények összeolvasztása 2024. január elsejéig.
A kormányzati források szerint a koalíció a költségvetési bevételeket növelő intézkedésekre is készül.
Jelenleg zajlanak az egyeztetések az építőiparnak, a mezőgazdaságnak és az élelmiszeriparnak nyújtott adókedvezmények kivezetéséről, mindössze két áfakulcs (TVA-kulcs), egy 9 és egy 19 százalékos megőrzéséről, illetve az 1 százalékos adó bevezetéséről az 500.000 ezer eurónál értékesebb ingatlantulajdonra.
A kormányzati források szerint az utóbbi adóból összegyűlt összegeket az országos helyreállítási tervbe foglalt beruházásokhoz szükséges önrész fedezésére használhatják majd az önkormányzatok. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában