Elosztás

2023.07.06. 09:40

Csütörtöktől tölthetik ki a kilencedik osztályba jelentkezők a számítógépes elosztáshoz szükséges beiratkozási űrlapokat

Illusztráció

Agerpres

Csütörtöktől tölthetik ki a kilencedik osztályba jelentkező tanulók és szüleik azokat a beiratkozási űrlapokat, amelyek alapján megtörténik majd a diákok számítógépes elosztása.
Az oktatási minisztérium által megszabott felvételi-menetrend szerint a feliratkozás csütörtökön és pénteken, illetve 10-17-én zajlik.
A beiratkozási űrlap kitöltésekor a tanulóknak a választásuknak megfelelő sorrendben kell megjelölniük az osztályokat/szakokat. A szaktárca figyelmeztet, hogy a tévesen kitöltött beiratkozási lap rossz besoroláshoz vezethet, illetve ha a tanuló nem jelöl meg elegendő opciót, előfordulhat, hogy nem sorolják be egyetlen osztályba sem.
A kilencedik osztályba jelentkezők számítógépes elosztását július 19-én végzik el. Az eredményeket még aznap közzéteszik, az adott tanintézetben betöltetlenül maradt helyek számával együtt.
A diákoknak július 20. és 25. között kell benyújtaniuk iratcsomójukat ahhoz az iskolához, amelybe felvételt nyertek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában