Közlekedés

2023.07.07. 12:15

Brăila: megtörtént az első koccanás az új Duna-hídon

Forrás: Facebook/CNAIR

Agerpres

A közúti infrastruktúrát kezelő országos társaság (CNAIR) figyelmezteti a járművezetőket, hogy nem állhatnak meg a csütörtökön felavatott brăilai Duna-hídon. A hídon ugyanis már felavatásának estéjén történt egy koccanás, miután egy sofőr megállt, hogy fotókat készítsen, és a mögötte haladó autó beleszaladt az álló járműbe - tájékoztatta az AGERPRES hírügynökséget Alin Şerbănescu, a CNAIR szóvivője.

Şerbănescu felhívta a figyelmet, hogy a törvény tiltja a hídon történő megállást vagy várakozást, ennek dacára egy sofőr megállt fotózni, a mögötte lévő autó pedig hátulról nekiment. 'Nem volt súlyos baleset, de ilyen többé nem történhet meg a hídon. Felszólítjuk a sofőröket, hogy ne álljanak meg a hídon, ezt a közúti közlekedést szabályozó törvény is tiltja, és balesetveszélyes is' - mondta a szóvivő.

A Duna két partját összekötő függőhidat július 6-án avatták fel. November 30-áig hétfőtől péntekig csak nappal, 6 és 21 óra között használható a híd, hétvégéken és hivatalos szabadnapokon pedig éjjel-nappal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában