Eljárást indítottak

2023.07.31. 16:04

A kórház előtt, az utcán szült egy nő Urziceni-ben; a mentősök szerint nem fogadták a kórházban

Agerpres

Az utcán szült egy 24 éves nő Urziceni-ben hétfő reggel. A hírt a kismamának segítő mentőcsapat egyik tagja, Marian Iordache tette közzé a Facebookon.
Bejegyzése szerint a 24 éves nő hétfő reggel 6-kor adott életet a mentőcsapat asszisztálásával harmadik kislányának, miután az urziceni-i városi kórház nem fogadta a vajúdó asszonyt.
A Ialomiţa megyei rendőrség közölte, hogy hivatalból eljárást indított az ügyben szolgálat során elkövetett visszaélés miatt.
Az esetre az egészségügyi minisztérium is reagált. A szaktárca közölte, hogy az egészségügyi felügyelet végez kivizsgálást az ügyben.
Arról is tájékoztattak, hogy az anya is, a gyermeke is jól van, jelenleg a sloboziai sürgősségi kórházban ápolják őket.

Menesztés

Alexandru Rafila egészségügyi miniszter elfogadhatatlannak nevezte, hogy az urziceni-i városi kórház sürgősségi osztályán jelentkező vajúdó nőt nem fogadták és nem vizsgálták meg a kórházban, arra hivatkozva, hogy jelenleg nincs ügyeletes szülészorvosuk. A sürgősségi osztály személyzete az 112-es gyorssegélyezőt hívta, amely azonnal a helyszínre küldte egyik mentőcsapatát. A mentőcsapat kiérkezéséig a nőt nem vizsgálták meg és nem látták el, így a szülés az utcán indult be, ahol végül a kiérkező mentőcsapat segítette világra a gyermeket - közölte a miniszter.

Az urziceni-i kórház menedzserének menesztését tartja az erkölcsileg helyes lépésnek az egészségügyi miniszter. Rafila azt mondta, azt tartja 'morális és megfelelő' lépésnek, ha a menedzser lemond, vagy pedig a polgármester meneszti az egészségügyi intézmény vezetőjét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában