Riasztás

2023.06.12. 11:33

Vörös viharriadó van érvényben öt megyében

Illusztráció

Fotó: Alexandru Nițescu

Agerpres

Záporokra, zivatarokra vonatkozó harmadfokú (vörös jelzésű) riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) öt megyére; tizenhat megye narancssárga, tizenegy megye pedig sárga jelzésű riasztás alatt áll.
A vörös riasztás Mehedinţi és Gorj megyére, valamint Krassó-Szörény, Vâlcea és Hunyad megyére érvényes hétfő estétől kedd reggelig; ezekben a régiókban a rövid idő alatt lezúduló csapadékmennyiség elérheti a 70-80 litert négyzetméterenként.
A narancssárga riasztás kedd délelőtt 10 óráig érvényes Krassó-Szörény, Hunyad, Szeben, Fehér, Mehedinţi, Gorj, Dolj, Vâlcea megyében, illetve Temes, Kolozs, Arad, Bihar, Argeş, Dâmboviţa, Brassó és Prahova megye hegyvidékein. Felhőszakadásokra kell számítani, a jégeső sem kizárt. A csapadékmennyiség eléri a 30-40, helyenként a 60 litert négyzetméterenként.
Sárga riasztás alatt kedd délig lesz a Bánság, a Körösvidék, egész Erdély, Olténia, Munténia északnyugati része, a Déli-Kárpátok és az Erdélyi Szigethegység. Az említett régiókban 20-25, helyenként 30 liter esőre kell számítani négyzetméterenként; villámlás, égzengés, felerősödő szél és elszórtan jégeső is előfordulhat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában