Bíróság

2023.06.21. 13:28

Szabadlábra helyezik Cristian Popescu Piedonét

Forrás: Agerpres

Agerpres

A legfelsőbb bíróság szerdán helyt adott a bukaresti ötödik kerület volt polgármestere, Cristian Popescu Piedone semmisségi folyamodványának, és elrendelte a szabadlábra helyezését. A legfelsőbb bíróság felmentette a volt ötödik kerületi polgármestert a hivatali visszaélés vádja alól a Colectiv-perben, és felmentette a perköltségek kifizetésének kötelezettsége alól is. A többi vádlott, George Petrică Matei, George Alin Anastasescu, Cristian Mihai Niţă és Antonina Radu semmisségi folyamodványát viszont elutasította a bírói testület.
Cristian Popescu Piedonét tavaly májusban ítélte négy év letöltendő börtönbüntetésre a bukaresti ítélőtábla a Colectiv-perben. Ezzel felére csökkentette a bukaresti törvényszék által kiszabott, 8 év és 6 hónapról szóló büntetést. Az ítélőtábla ugyanakkor azoknak a vádlottaknak a listájáról is törölte a volt polgármestert, akiknek többmillió euró kártérítést kell fizetniük a Colectiv-tűzvész áldozatainak.
Piedonét azzal vádolták, hogy jogellenesen, a tűzvédelmi szabályok figyelmen kívül hagyásával írta alá a Colectiv-klub működési engedélyét. A jogerős ítélet tavalyi kihirdetése után Cristian Popescu Piedone bevonult a rahovai börtönbe, de 2022. május 26-án semmisségi folyamodványt nyújtott be az ítélet ellen. Ennek adott most helyt a legfelsőbb bíróság.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában