Változások előtt

2023.06.16. 15:00

Pataki Csaba reméli, hogy az RMDSZ és a PSD Szatmár megyei koalíciója 2024 végéig kitart

Forrás: news.ro

Agerpres

Szatmár Megye Tanácsának és az RMDSZ megyei szervezetének elnöke, Pataki Csaba pénteken reményét fejezte ki, hogy az RMDSZ és a Szociáldemokrata Párt (PSD) megyei szintű koalíciója 2024 végéig kitart.

A politikus Mircea Govor kijelentésére reagált. A szociáldemokraták Szatmár megyei szervezetének elnöke egy helyi televíziónak azt nyilatkozta: 90 százalékos esélyét látja annak, hogy a PSD megyei szinten a Nemzeti Liberális Párttal (PNL) szövetkezzen a jövő évi helyhatósági választások előtt.

Pénteki sajtótájékoztatóján Pataki Csaba emlékeztetett arra, hogy az RMDSZ-nek koalíciós megállapodása van a PSD-vel és a Népi Mozgalom Párttal (PMP) Szatmár megyében. Ugyanakkor dicsérte a PNL megyei tanácsosait is, amiért "az esetek 99 százalékában" támogatták a testület elé terjesztett határozattervezeteket. "Ezek a projektek nem az RMDSZ, hanem a megye összes polgárának az érdekét szolgálják" – jegyezte meg.

A tanácselnök nem zárta ki, hogy a PSD az RMDSZ-szel kötött írásos megállapodás ellenére végül a PNL-vel fog szövetkezni a megyében. "Mindenre felkészültünk. Ebben az országban bármi lehetséges, de az ellenkezője is. És egy politikai házasság ritkán tart két évnél tovább Romániában (...)" – jelentette ki Pataki Csaba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában