Felhívás

2023.06.10. 15:34

Másodfokú árvízkészültség szombat éjfélig nyolc folyó vízgyűjtő medencéjében

Illusztráció

Agerpres

Másodfokú (narancssárga jelzésű) árvízkészültséget rendeltek el a hidrológusok szombaton nyolc folyó vízgyűjtő medencéjére, 22 megyében elsőfokú (sárga) riasztás van érvényben.

Az Országos Hidrológiai és Vízgazdálkodási Intézet (INHGA) szerint szombat délután 2 órától éjfélig az eddigi és az előrejelzett csapadék miatt nagy mennyiségű víz árad le a patakokon, lejtőkön és vízfolyásokon, villámárvizek alakulhatnak ki, és a vízállás meghaladhatja a másodfokú készültségi szintet a következő folyók vízgyűjtő medencéjében: Túr (Szatmár megye), Kis-Szamos (Kolozs megye), Szamos (Kolozs, Szilágy, Máramaros és Szatmár megye), Lápos (Máramaros megye), Kraszna (Szilágy és Szatmár megye), Sebes-Körös (Kolozs és Bihar megye), Béga (Temes megye) és Pogányos (Krassó-Szörény megye).

Szombat déltől éjfélig érvényben van ugyanakkor egy elsőfokú árvízriasztás is Fehér, Arad, Argeş, Kolozs, Bihar, Beszterce-Naszód, Brassó, Krassó-Szörény, Dâmboviţa, Gorj, Hargita, Hunyad, Máramaros, Mehedinţi, Maros, Neamţ, Prahova, Szatmár, Szeben, Suceava, Temes és Vâlcea megyei folyóvizekre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában