Nyilatkozat

2023.06.06. 16:24

Iohannis: A Nova Kahovka-i gát tönkretétele Oroszország újabb háborús bűncselekménye ártatlan civilek ellen

A Nova Kahovka-i gát lerombolása Oroszország újabb háborús bűncselekménye ártatlan civilek ellen - írta keddi Twitter-bejegyzésében Klaus Iohannis.

Agerpres
'Felelősségre kell vonni Oroszországot és az orosz agresszorokat. Együttérzünk mindazokkal, akiket érint ez a borzalmas támadás' - olvasható az államfő bejegyzésében.
Jens Stoltenberg NATO-főtitkár kedden felháborodásának adott hangot az ukrajnai vízgyűjtő gát felrobbantása miatt, amely - mint fogalmazott az AFP szerint - 'újfent bizonyítja az Oroszország által indított háború brutalitását'.
Az ukrán hadsereg egy közleményben Oroszországot vádolta meg a gát felrobbantásával. Volodimir Zelenszkij elnök azonnal összehívta a biztonsági tanácsot, és Andrij Jermakm az ukrán elnöki hivatal vezetője háborús bűncselekményt emlegetett.
A Dnyeperen lévő kahovkai gátat kedden robbantották fel; Moszkva és Kijev kölcsönösen egymást tették felelőssé az incidensért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában