Érettségi

2023.06.29. 12:53

Deca: Mikroszkopikus kamerákkal készülhettek az online térbe kikerült felvételek a vizsgatételekről

Valószínűleg mikroszkopikus méretű kamerákkal készültek azok a felvételek az érettségi tételekről, amelyek a vizsga ideje alatt jelentek meg a nyilvános térben - mondta csütörtökön Ligia Deca tanügyminiszter.

Agerpres

Deca arról számolt be a Nemzeti Liberális Párt (PNL) székházában, hogy a vizsgalapokon lévő vízjelről azonosítani tudják, mely központokból küldték ki az online térbe az érettségi tételekről készült felvételeket. A tanfelügyelőségek kivizsgálják ezeket az eseteket; bizonyos helyeken lecserélték a vizsgáztató bizottságot, más helyeken ügyészségi vizsgálat indult - mondta.
Úgy vélekedett, a fényképeket valószínűleg mikroszkopikus méretű kamerákkal készítették, amelyeket például egy gombban is el lehet rejteni.
Hozzátette ugyanakkor, hogy mivel a tételek a vizsga megkezdése után kerültek ki az online térbe, nem sérült a vizsga feddhetetlensége. A jövőben azonban mindenképpen el kell kerülni, hogy a nehezen észrevehető, fejlett technológiai eszközök veszélyeztessék a vizsgák korrektségét - szögezte le a tanügyminiszter.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában