Felmérés

2023.06.06. 12:55

Belügyi szóvivő: A hosszú hétvégén 44 százalékkal kevesebb közúti baleset történt, mint egy évvel korábban

A gyermeknapi és ortodox pünkösdi hosszú hétvégén 44 százalékkal kevesebb közlekedési baleset történt Romániában, mint tavaly ugyanebben az időszakban - közölte kedden a belügyminisztériumi szóvivő.

Forrás: MAI

Agerpres

Monica Dajbog tájékoztatása szerint a csütörtöktől hétfőig közúti balesetben elhunytak száma 30 százalékkal, a súlyos sérülteké 47 százalékkal volt kisebb, mint egy évvel korábban.
A szóvivő beszámolt arról is, hogy mintegy 23.500 belügyi alkalmazott teljesített szolgálatot az elmúlt napokban, köztük 1500 közlekedési rendőr, akik mintegy 300 sebességmérő készüléket és alkoholszondát vetettek be az ellenőrzések során.
A vizsgált időszakban 4200 gépjárművezetői engedélyt vont be a rendőrség, ebből 34-et kábítószer vagy más tiltott szer hatása alatt történő vezetés miatt. Emellett elvették 1561 jármű forgalmi engedélyét.
A belügyi szerveknek összesen több mint 17 ezer bevetésük volt, a katasztrófavédelmi egységeket pedig 8800 esetet riasztották, ebből 320 tűzeset volt, mintegy 7200 alkalommal pedig sürgősségi egészségügyi ellátásra volt szükség.
A rendőrök és a csendőrök 905 személyt értek tetten bűncselekmény elkövetése közben, és hozzávetőlegesen 59 ezer bírságot szabtak ki, összesen 22,5 millió lej értékben.
Az erőszakos bűncselekmények száma 13,8 százalékkal csökkent tavalyhoz képest.
Az esőzések, viharok és áradások 16 megye 78 településén okoztak károkat. A katonai tűzoltóknak házakból, udvarokból kellett kiszivattyúzniuk a vizet, a vihar által kidöntött és az úttestre, parkoló autókra zuhant fákat kellett eltakarítaniuk, egy esetben pedig azért volt szükség a közbelépésükre, mert egy tömbház tetőzetét lesodorta a viharos erejű szél.
A belügyi egységek 165 személyt helyeztek biztonságba - közölte még Monica Dajbog. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában