Sztrájk

2023.05.30. 13:42

Folytatódik a tanügyi sztrájk, nem sikerült megegyezniük a szakszervezetek és a kormány képviselőinek

Illusztráció

Agerpres

Folytatódik a tanügyi sztrájk, mivel a hatóságok nem tettek eleget a szakszervezetek mintegy 20 százalékos béremelésre vonatkozó követeléseinek - közölték a szakszervezeti vezetők kedden, a kormány képviselőivel folytatott tárgyalás után.
Simion Hăncescu, a Szabad Tanügyi Szakszervezetek Szövetségének (FSLI) elnöke a fővárosi Victoriei téren bejelentette, a kormány elutasította hétfői javaslatukat, amelynek értelmében körülbelül 20 százalékkal emelkedtek volna a fizetések a tanügyben.
A tárgyaláson a kormány képviselői korábbi ajánlatukat ismételték meg, miszerint 4000 lejes juttatást biztosítanak a tanároknak és 1500 lejest a kisegítő személyzetnek.
Marius Nistor, a Spiru Haret tanügyi szakszervezeti szövetség elnöke azt mondta, ha Klaus Iohannis államfő a helyzet megoldását óhajtja, akkor 'sürgősen közbe kell avatkoznia', és közvetítenie kell a felek között.
A tüntetők a Cotroceni-palota felé vették az irányt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában