Megbeszélés

2023.05.31. 08:00

Ciolacu: Követeléseik nagy részének rendezésében állapodtunk meg az egészségügyi szakszervezetek képviselőivel

Agerpres

A Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke, Marcel Ciolacu kedden a Facebook-oldalán arról számolt be, hogy Alexandru Rafila egészségügyi miniszterrel együtt tárgyalt az egészségügyi szakszervezetek képviselővel, és a követeléseik nagy részének rendezésében állapodtak meg.
Bejegyzésében a politikus emlékeztetett arra, hogy az ő kezdeményezésére a koalíció felfüggesztette a kormányváltást előkészítő tárgyalásokat az ország társadalmi problémáinak a megoldásáig. Ennek szellemében egyeztetett kedden az egészségügyi szakszervezetek képviselővel.
'Az egészségügyi dolgozók voltak azok, akik a járvány elleni küzdelem frontvonalában álltak, míg mások a kormányépületben dohányoztak és ittak. Ezért az irántuk érzett tiszteletet tettekre kell váltani' - írta Ciolacu.
Beszámolója szerint abban állapodtak meg a szakszervezetek képviselővel, hogy megszüntetik a létszámstopot az egészségügyben, valamennyi alkalmazott megkapja a vakációs utalványt, és a fizetésüket a bértörvényben előírt maximális szintre emelik.
A PSD elnöke közölte azt is, hogy a készülő új közalkalmazotti bértörvényben 'az összes jelenlegi méltánytalanságot' felszámolják. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában