Sztrájk

2023.05.25. 16:26

Cărbunaru: A tanárok különjuttatására elkülönített költségvetési összeget európai alapokból pótolhatják ki

Illusztráció

Agerpres

Európai alapokból lehetne kiegészíteni a tanügyi alkalmazottaknak ígért juttatásra szánt költségvetési összeget - jelentette ki csütörtökön a kormányszóvivő.
A Victoria-palotában tartott sajtótájékoztatóján Dan Cărbunarutól azt kérdezték az újságírók, hogy a tanügyi alkalmazottaknak ajánlott juttatásokat az államkasszából vagy európai pénzekből fedezik.
A szóvivő elmondta, 'vegyes' finanszírozási mechanizmuson dolgoznak, és lehetőség van arra, hogy az állami költségvetésből erre a célra szánt összeget uniós forrásokból pótolják ki.
Cărbunaru kifejtette, Romániának jelentős felhasználatlan forrásai maradtak a 2014-2020-as uniós pénzügyi keretből, amelyekhez ez év decemberéig még hozzáférhet.
Emlékeztetett arra, hogy az elmúlt években felmerült gazdasági és társadalmi problémák miatt az EU rugalmasabban kezeli az uniós források felhasználását. „Egy ilyen elv alapján az európai pénzek felhasználását is fontolóra vehetjük ilyen jellegű megoldások gyakorlatba ültetésére” - fogalmazott Dan Cărbunaru.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában