Egyeztetések

2023.05.30. 15:50

Budăi: Megkezdtük a konstruktív tárgyalásokat az új bértábláról

Agerpres

Konstruktívnak nevezte kedden a munkaügyi miniszter az oktatási szakszervezetek képviselőivel az új ágazati bértábláról folytatott hétfői egyeztetéseket.
Marius Budăit arról faggatták az újságírók egy bukaresti fórumon, hogy mi a terve a minisztériumnak arra az esetre, ha a tanügyi alkalmazottak nem szüntetik be a sztrájkot.
A tárcavezető rámutatott, hétfőn megkezdték a tárgyalásokat a szakszervezetekkel az új bértábláról, "konstruktív egyeztetést" folytattak, és a minisztériumnak eltökélt szándéka minél rövidebb időn belül véglegesíteni az új törvényt. Ugyanakkor arra is odafigyelnek, hogy valamennyi érintett féllel konzultáljanak, ennek hiányában ugyanis nem lehet sikeres a reform. "Azért vagyunk most ebben a helyzetben, mert a bértörvényt zárójelbe tette 2020-ban és 2021-ben az akkori szigorúan jobboldali kormány, amelyet ez a téma tényleg nem érdekelt. Megpróbáljuk helyrehozni, de nem szabad elfelejtenünk, miért jutottunk ide" - fogalmazott.
A miniszter szerint az oktatási szakszervezetek képviselői a hétfői tárgyaláson határozottak voltak, de nyitottak a párbeszédre. Budăi reményét fejezte ki, hogy rövidesen rendeződik a helyzet, és véget ér a sztrájk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában