Nemzetbiztonság

2023.04.11. 11:04

Elkezdődött a Cotroceni-palotában a Legfelsőbb Védelmi Tanács ülése

Korábbi felvétel.

Forrás: presidency.ro

Agerpres

Klaus Iohannis államfő elnökletével elkezdődött kedden tíz órától a Cotroceni-palotában a Legfelsőbb Védelmi Tanács ülése. Az ülésen Nicolae Ciucă kormányfő, Lucian Bode belügyminiszter, Bogdan Aurescu külügyminiszter, Florin Spătaru gazdasági miniszter, Adrian Câciu pénzügyminiszter, Angel Tîlvăr védelmi miniszter, Cătălin Predoiu igazságügyi miniszter, a Román Hírszerző Szolgálat igazgatója, Eduard Hellvig, Daniel Petrescu vezérkari főnök, Ion Oprişor elnöki tanácsos és a testület titkára, Mihai Şomordolea vesz részt.
Az elnöki hivatal múlt heti közleménye szerint a napirenden a fekete-tengeri térség biztonsági helyzetének alakulásával kapcsolatos témák szerepelnek az ukrajnai háborúval és „a moldovai demokratikus folyamatokat érintő külső beavatkozásokkal” összefüggésben. Emellett szó lesz a román légierő fejlesztéséről és egyéb aktuális nemzetbiztonsági kérdésekről. Legutóbbi ülését a Legfelsőbb Védelmi Tanács 2022. október 25-án tartotta. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában