Támogatás

2023.04.03. 10:08

Az USR 200-ról 250 euróra növelné a hátrányos helyzetű fiatalok számítógép-vásárlási támogatását

Illusztráció

Forrás: Pixabay

Agerpres

Törvénytervezetet nyújtott be a parlamentbe a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR), amely szerint a hátrányos helyzetű családokból származó 26 év alatti fiatalok 250 eurós állami támogatást kapnak számítógép vásárlásához.
Az ellenzéki párt vasárnapi közleménye szerint a jogszabályjavaslat a jelenlegi Euro-200 számítógép-vásárlási program kritériumait módosítaná úgy, hogy az eddiginél több fiatal jusson nagyobb összegű támogatáshoz.
Az USR szerint a 2004-ben elindított Euro-200 program 'félig kudarcba fulladt', mivel a kormányok az évek során egyszer sem frissítették a támogatás kritériumait és az összegét.
A párt tervezete szerint azok a 26 év alatti fiatalok részesülnének az állami támogatásban, akiknek a családjában az egy főre eső havi bruttó jövedelem nem haladja meg a 1500 lejt. A jelenlegi jövedelemküszöb családtagonként 250 lej. A támogatás összegét ugyanakkor 200-ról 250 euróra növeli a jogszabályjavaslat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában