Biztosító

2023.03.17. 17:34

UNSAR: Az Euroinsnél kötött biztosítások a csődeljárás megindításától számított 90 napig érvényesek maradnak

Illusztráció

Agerpres

Az Euroins Romániánál megkötött kötelező gépjármű-felelősségbiztosítások a törvény értelmében a csődeljárás megindítását kimondó döntést követő 90 napig érvényesek maradnak - tájékoztatott pénteken a Romániai Biztosítók és Viszontbiztosítók Országos Szövetsége (UNSAR).
Az UNSAR közleményében leszögezte, tudomásul vette, hogy a Pénzügyi Felügyelet (ASF) megvonta az Euroins Románia működési engedélyét, kéri a bíróságtól a csőd megállapítását, és a Biztosítási Garanciaalapot (FGA) nevezi ki a társaság ideiglenes vagyonfelügyelőjévé.
Nyomatékosították, az Euroins Romániánál megkötött biztosítások a csődeljárás megindítását kimondó döntést követő 90 napig érvényesek maradnak, de a gépjárművezetők bármikor felmondhatják ezeket, ha más biztosítóval akarnak szerződést kötni. Baleset esetén a kárrendezési igénnyel a Biztosítási Garanciaalaphoz kell fordulni, amely a törvény értelmében 500 ezer lejig téríti meg az okozott kárt.
Közleményükben az UNSAR képviselői rámutattak, bíznak benne, hogy az illetékes állami hatóságok a jelenlegi fejleményekhez vezető okok azonosítása mellett megtalálják majd a módját annak, hogy a jövőben elejét vegyék az ilyen helyzeteknek. Ugyanakkor megjegyezték, hogy a gépjármű-felelősségbiztosítások terén az elmúlt időszakban felmerült problémák más típusú biztosításokra nem jellemzők.
„A biztosítási ágazat sokkal több szegmenst ölel fel, mint például az élet-, az egészség-, a vagyon- vagy a lakásbiztosítás, és a román gazdaság fontos pillérét képezi. Összességében a biztosítási ágazat a problémák ellenére az évek során kiállt ügyfelei mellett, naponta mintegy 3,7 millió eurónyi kártérítést fizet ki és közel 16 millió kötvényt kezel” - fogalmaztak a közleményben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában