Arad megye

2023.03.06. 12:12

Hosszú kamionsorok alakultak ki a határnál, Varsándnál a várakozási idő legalább négy óra

Illusztráció

Forrás: Facebook

Agerpres

Hosszú kamionsorok alakultak ki a román-magyar határon, a varsándi határátkelőnél hétfő délelőtt öt kilométeres volt a sor, ami legalább négyórás várakozási időt jelent.
A határrendészet Trafic online alkalmazásán elérhető adatok szerint Varsándnál három sávon zajlik a kamionok kiléptetése, de legalább 240 perces a várakozási idő.
A nagylaki autópálya-átkelőnél 150 percet kell várniuk a kamionoknak, itt négy sávon halad a forgalom, a Nagylak I-es átkelőnél pedig egy óra a várakozási idő.
A torlódás annak tulajdonítható, hogy szombaton romániai idő szerint 23 órától vasárnap 23 óráig korlátozzák a teherautók közlekedését Magyarországon, így ezek nem léphettek be az ország területére - magyarázta az aradi határrendészet sajtószóvivője, Alexandru Andrei Dincă.
A közlekedésrendészet munkatársainak tájékoztatása szerint a 79A jelzésű országúton öt kilométeres a kamionsor, a határtól Nagypélig (Pilu) tart. Ezen a szakaszon rendőrök irányítják a forgalmat, az egyik sávot ugyanis elfoglalják a várakozó teherautók. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában