Viharkárok

2023.02.05. 15:56

Katasztrófavédelem: 18 megye 40 településén okoztak károkat a hóviharok

Forrás: IGSU

Agerpres

Szombat 19 órától vasárnap reggel 7 óráig 18 megye 40 településén volt szükség a tűzoltók, a csendőrök és az utászok segítségére a hóviharok és a sűrű havazás okozta károk elhárítására.

A Katasztrófavédelmi Főfelügyelőség vasárnapi közleménye szerint a tűzoltók több elakadt gépkocsit szabadítottak ki a hóból, 48 kidöntött fát és 6 villanyoszlopot távolítottak el az utakról. A kidöntött fák és póznák több áramvezetéket, összesen 11 gépkocsit, három lakóházat és 13 további ingatlant rongáltak meg Fehér, Arad, Argeş, Bihar, Buzău, Krassó-Szörény, Kolozs, Konstanca, Dolj, Galac, Gorj, Hunyad, Maros, Szilágy, Szeben, Temes és Tulcea megyében.

Jelenleg szünetel a forgalom az A1-es országút Bojca és Konca közötti szakaszán, három országúton és hét megyei úton, illetve korlátozott a közlekedés további három országúton. Az érintett útszakaszok hótalanítása folyamatban van.

A belügyminisztérium közölte, hogy vasárnap több mint 10 ezer belügyi alkalmazottat helyeztek készenlétbe a kedvezőtlen időjárás sújtotta 18 megye polgárainak és helyhatóságainak a megsegítésére.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában