Segély

2023.02.25. 13:43

Humanitárius segélyszállítmányt visz Szíriába a román légierő egyik C-130 Hercules gépe

Forrás: Facebook/Ministerul Apararii Nationale

Agerpres

Gyógyszereket és egészségügyi felszereléseket tartalmazó humanitárius segélyszállítmánnyal indult el a román légierő egyik C-130 Hercules gépe szombaton Szíriába.
A védelmi minisztérium tájékoztatása szerint a repülőgépet a katasztrófavédelmi főosztály kérésre indították el a február 6-ai földrengés negatív hatásainak enyhítésére. A gép az otopeni-i 90-es légi bázisról szállt fel szombaton 11 órakor.
Az egészségügyi minisztérium tájékoztatása szerint a gyógyszereket a Zentiva Group, az Antibiotice Iaşi és a Terapia Rt. adományozta a földrengés sújtotta szíriai lakosságnak. A szállítmány antibiotikumokat, fájdalomcsillapítókat, gyulladáscsökkentőket és más, a betegek kezeléséhez szükséges gyógyszereket tartalmaz.
Alexandru Rafila egészségügyi miniszter közleményben mondott köszönetet az adományozó vállalatoknak, és szolidaritásáról és együttérzéséről biztosította a katasztrófa sújtotta közösségeket. Az 52 raklapnyi gyógyszert az Unifarm állami gyógyszervállalat gyűjtötte össze, majd a katasztrófavédelmi felügyelőség tűzoltói szállították a repülőtérre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában