Segélyhívó

2023.02.11. 09:42

Átlagosan tizenhat percenként tárcsázták tavaly az 112-t a Bihar megyeiek

Európa-szerte február 11-én ünneplik az Európai 112-es Napot. A 112-es egységes európai segélyhívó számot az EU minden tagállamában használják a készenléti szervek – rendőrség, mentők, tűzoltóság – díjmentes hívására. 

A Bihar megyei katonai tűzoltók és a gyorsmentők 2022-ben az 112-es hívószámon keresztül 33.335 hívást kaptak, ez átlagosan napi 91 hívást jelent, lebontva körülbelül 16 percenként érkezett hívás. A hívások közül 13.767 alkalommal volt szükség közbelépésre. 325 helyzetben más hatósági szervnek irányították át a hívást.

A központban dolgozók ezúton is felhívják a figyelmet, hogy a hívó fél elsőként azt mondja el, hogy milyen vészhelyzetben van, hol van és hogy hívják, így az diszpécser azonnal tudja, mit kell tenni. Amennyiben a vonal megszakad, tárcsázzák a számot újra, higgadtan válaszoljanak minden kérdésre és csak akkor tegyék le a telefont, amikor a diszpécser azt mondja. 

Fotó: ISU

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában