Időjárás

2023.01.28. 10:33

Tíz országutat kellett lezárni a havazás és hófúvások miatt

Tíz országutat kellett lezárni a havazás és hófúvások miatt Buzău, Vrancea és Brăila megyében, további hét szakaszon pedig korlátozást vezettek be a teherforgalom számára – közölte szombaton a közúti infrastruktúrát kezelő társaság (CNAIR).

Forrás: Directia Regionala de Drumuri si Poduri Buzau/Facebook

Agerpres

Az ország több déli és keleti megyéjében narancssárga vagy sárga riasztás van érvényben a havazás és hófúvások miatt. A CNAIR tájékoztatása szerint 1345 munkagépet vetettek be és 12.550 tonna csúszásgátló anyagot szórtak az utakra a szombatra virradó éjszaka. Buzău, Vrancea és Brăila megyében lezártak a forgalom elől tíz országutat, további hét Brăila, Galac, Vrancea és Bákó megyei útszakaszon pedig korlátozást vezettek be a teherforgalom számára.

Buzău megyében a csendőrség közbelépésére volt szükség, hogy 11 személyautót és három kamiont kiszabadítsanak a hó fogságából. Szombat reggel hetven csendőr segített az Oreavu település térségében elakadt autósoknak, meleg teát, vizet osztogattak nekik.

A gépkocsivezetőket arra inti a CNAIR, hogy vezessenek óvatosan, a sebességet az útviszonyoknak megfelelően válasszák meg, csak kellőképpen felszerelt gépjárművel induljanak útnak, és indulás előtt tájékozódjanak az utak állapotáról. Ezzel kapcsolatos információk a CNAIR diszpécserszolgálatánál, illetve a vállalat Facebook- és Twitter-oldalán kaphatók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában