Kék hírek

2022.12.23. 17:41

Külföldi turistabusz balesetezett Bukarestben, egy személy meghalt, sokan megsérültek

Forrás: infotraficromania.ro

Agerpres

FRISSÍTÉS! A pénteki bukaresti buszbalesetnek a Bagdasar-Arseni kórházba beutalt valamennyi sérültje eszméleténél van, állapotuk stabil - közölték szombat reggel az egészségügyi intézmény képviselői. A tájékoztatás értelmében egyelőre egyik páciens sem szorul műtéti beavatkozásra. A Bagdasar-Arseni kórház képviselői szerint pénteken meglátogatta a sérülteket Görögország bukaresti nagykövete.

*

Egy személy meghalt, 21 megsérült pénteken Bukarestben, amikor egy görög állampolgárokat szállító turistabusz áttörte az Unirii közúti aluljáró (Pasajul Unirii) előtt elhelyezett magasságkorlátozót. A fővárosi katasztrófavédelmi felügyelőség közlése szerint a buszra ráesett a magasságkorlátozó, aminek következtében négy személy, két férfi és két nő, a roncsok közé szorult.
Daniel Vasile, a fővárosi katasztrófavédelem szóvivője a Digi24-nek nyilatkozva elmondta, a busznak 47 görög állampolgárságú utasa volt, az eddigi adatok szerint többségük fiatal. A helyszínre a mentőszolgálat és a SMURD több csapata szállt ki.
Az egészségügyi minisztérium közlése szerint összesen 21 személy sérült meg az utasok közül, egyikük súlyos állapotban van. Az utasokat előbb a helyszínen vizsgálták meg a mentőcsapatok, majd a sérülteket fővárosi kórházakba szállították.
A mentőcsapatok munkáját Raed Arafat, a belügyminisztérium katasztrófavédelmi főigazgatóságának (DSU) vezetője koordinálja.

Forrás: ISU Buc-If

Eszméleténél van és együttműködő a bukaresti Unirii aluljárónál pénteken történt buszbalesetnek az a tíz sérültje, akiket az Egyetemi Kórházba szállítottak. Kórházi források az AGERPRES-nek azt nyilatkozták, hogy a tíz görögországi turista közül kettőt az idegsebészeti, egyet a mellkassebészeti osztályon ápolnak, a többit pedig a sürgősségi részlegen látják el.
A rendőrség közlése szerint a turistabusz sofőrje nem volt alkohol vagy más tudatmódosító szer befolyása alatt. Péntek délután öt óra körül a helyszínelés befejeződött, és újraindult a forgalom az aluljárón.
A bukaresti prefektus sejtése szerint a görögországi turistabuszra szerelt klímaberendezés akadhatott el az Unirii aluljáró elé helyezett magasságkorlátozón, és ez okozta a péntek délutáni balesetet. A B1TV-nek nyilatkozva Toni Greblă hangsúlyozta, hogy a baleset pontos okát a rendőrség fogja megállapítani. Közölte, hogy az aluljárót nemrégiben korszerűsítették, de a magassága nem változott, és értelemszerűen a magasságkorlátozó szintjén sem módosítottak.
Elmondta, hogy a fővárosi tömegközlekedési vállalat autóbuszai naponta többször áthaladnak az Unirii aluljárón, ezért sem érti, hogy mi történhetett. „Sok gyártó az autóbusz tetejére szereli a klímaberendezést. Valószínűleg ez lehetett a baleset oka. Ezen túlmenően az óvatlanság, a jelzések figyelmen kívül hagyása” - jegyezte meg a prefektus. Toni Greblă közlése szerint a görögországi busz 47 utasa közül 22-t elszállították abba a hotelbe, amelyiknél korábban szállást foglaltak.
A fővárosi Floreasca Kórház intenzív terápiás részlegén ápolják a görögországi turistabusz balesetének egyik sérültjét, a további húsz sérült állapota stabil - közölte péntek este az egészségügyi minisztérium.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában