Vizsgálat

2022.12.15. 10:21

Hatvan napra hatósági felügyelet alá helyezték Mihai Chirica jászvásári polgármestert

Forrás: libertatea.ro

Agerpres

Hatvan napra hatósági felügyelet alá helyezték a a Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Ügyészség (DIICOT) ügyészei Mihai Chirica jászvásári polgármestert. Az elöljárót és Jászvásár polgármesteri hivatalának több más alkalmazottját bizonyos építkezési engedélyek kibocsátásának ügyében vizsgálják ki.
Az ügyészségi kihallgatásról távozóban Chirica közölte, az ügy egyik gyanúsítottjaként a hatósági felügyelet idejére másra ruházza át feladatkörét. Azt is elmondta, fellebbezni fog a hatósági felügyeletet elrendelő ügyészségi döntés ellen.
Mihai Chirica ügyvédje közölte, a polgármester ellen városrendészettel kapcsolatos ügyekben vizsgálódnak, hét esetben hivatali visszaéléssel, egyben pedig hivatali hatáskör túllépésével gyanúsítják.
Szerdán huszonnégy iaşi-i helyszínen, magánszemélyek lakásán és ingatlanaiban, valamint közintézmények - köztük a polgármesteri hivatal - székhelyén tartott házkutatásokat a DIICOT. A polgármestert és több városházi alkalmazottat bekísértek kihallgatásra. Mihai Chirica nyolc órát töltött a Iaşi megyei rendőr-főkapitányságon, majd kihallgatása további négy órán át tartott.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában