Választás

2022.12.28. 13:11

Elindította az igazságügyi minisztérium a DIICOT főügyészének a kiválasztási eljárását

Illusztráció

Agerpres

Az igazságügyi minisztérium szerdán bejelentette, hogy elindította a szervezett bűnözés és terrorizmus elleni ügyészség (DIICOT) főügyészének 2023 március elsejéig tartó kiválasztási eljárását. Közleményében a tárca emlékeztetett arra, a DIICOT főügyészi tisztsége 2020. szeptember 25-én üresedett meg. A posztra pályázó ügyészek 2023. február 7-ig iratkozhatnak be a versenyvizsgára.
A közlemény szerint a jelöltek február 24-27. között mutatják be pályázatukat az igazságügyi miniszternek és a felvételi bizottságnak az igazságügyi minisztériumban. A vizsgainterjún ellenőrzik a vezetői és a kommunikációs készségeiket, illetve felmérik azt, hogy miként viszonyulnak a szakma értékeihez és a megpályázott munkakörhöz.
A minisztérium március elsején közli a vizsgák eredményét, és ugyanaznap továbbítja az indoklással ellátott javaslatát a Legfelsőbb Igazságszolgáltatási Tanács (CSM) ügyészi részlegének. Az utóbbi testület véleményezi a jelölt alkalmasságát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában