Adómentesség

2022.12.24. 09:06

A közintézményeknél alkalmazott informatikusok bére is adómentes lesz január elsejétől

Illusztráció

Agerpres

A magánszférában dolgozó informatikusokhoz hasonlóan a közintézményeknél alkalmazott IT-sek fizetése is adómentes lesz január elsejétől - tájékoztatott pénteken a pénzügyminisztérium. A tárca közleménye szerint többek között a következő munkakörű közalkalmazottak élveznek majd adómentességet: adatbáziskezelők, számítógépes rendszermérnökök, szoftverrendszer-mérnök, számítógépes projektmenedzserek, programozók, számítógépes rendszertervezők, számítógépes rendszerprogramozók, segédprogramozók, szoftvertermék-fejlesztők. 'Jól meg kell fizetni az alkalmazottakat, ha minőséget akarunk. Remélem, hogy ez segíteni fog nekünk abban, hogy csökkentsük a jó informatikusok elvándorlását a közigazgatásból, ugyanakkor versenyképes munkaadóvá váljunk' - idézte a közlemény Adrian Câciu pénzügyminisztert.
A közlemény idézte Sebastian Burduja digitalizálásért felelős tárcavezetőt is, aki szerint az adómentesség bevezetése igazságot szolgáltat a közszférában alkalmazott informatikusoknak, mivel szerinte az a természetes, hogy ugyanazokban a kedvezményekben részesüljenek, mint a magánvállalatoknál dolgozók.
A közszférában alkalmazott informatikusok adómentességét a pénzügyminisztérium, a munkaügyi minisztérium, illetve az oktatási és a digitalizálásért felelős tárca írja elő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában