Megemlékezés

2022.10.30. 18:46

A Colectiv-tűzvész áldozataira emlékeztek Bukarestben

Több tucaton vettek részt vasárnap a Colectiv-tűzvész áldozatainak emlékére tartott egyházi és világi eseményeken.

Forrás: Agerpres

Fotó: (c)ALEX TUDOR

Agerpres

A 2015. október 30-án bekövetkezett tragédia áldozataiért 12 órától az egykori szórakozóhely közelében lévő templom udvarán felállított emlékműnél tartottak emlékmisét. Az emlékműhöz Dániel pátriárka is küldött koszorút.

13 órakor az egykori Colectiv-klub előtt tartottak emlékmisét, és elhelyezték a tűzvész áldozatainak portréit. Este ezekkel a portrékkal vonulnak a legfőbb ügyészség épülete elé az elhunytak hozzátartozói.

A tüntetés szervezői azt nehezményezik, hogy a #colectiv-dossziét "felületesen, késlekedve, feldarabolva" tárgyalták, illetve, hogy a tragédia után hét évvel sincsenek megoldva az egészségügyi rendszer gondjai, az égési sérültek ellátásának helyzete, és nem számolták fel a kórházi fertőzések veszélyét. Sérelmezik továbbá, hogy egyes nyilvános létesítmények továbbra is tűzvédelmi óvintézkedések nélkül működnek.

Az egykori Colectiv-klub előtt az államelnöki hivatal, a kormány, a szenátus, a képviselőház és az ortodox pátriárka képviselője is koszorúkat helyezett el.

A Colectiv szórakozóhelyen 2015. október 30-án ütött ki a végzetes tűzvész, amely 64 ember halálát és 163 ember súlyos sérülését okozta.

Címkék#colectiv

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában