Tisztelgés

2022.09.09. 19:25

Többtucatnyian tisztelegtek II. Erzsébet királynő emléke előtt a bukaresti brit nagykövetségnél

Többtucatnyian vittek virágot és gyertyát a bukaresti brit nagykövetség elé pénteken, az egy nappal korábban elhunyt II. Erzsébet királynő emléke előtt tisztelegve.

Fotó: Ilona Andrei / G4Media

Agerpres

A kora délutáni órákig többtucatnyian helyeztek el virágot és gyújtottak gyertyát a főváros központjában székelő brit nagykövetség épülete előtt. Az egyik virágcsokron egy kézzel írott üzenet állt: "Farewell, Lilibet", azaz Isten veled, Lilibet. A Lilibet Erzsébet királynő gyermekkori beceneve volt.

A nagykövetség udvarán levő zászlót félárbócra eresztették a néhai uralkodó emlékére. Andrew Noble brit nagykövet egy rövid nyilatkozatot is adott, amelyben II. Erzsébet királynő személyiségéről beszélt, és azt is elmondta, mennyire meghatották a romániai emberektől érkezett üzenetek. Hozzátette, mindazok, akik ismerték II. Erzsébet királynőt, személyes veszteségként élik meg a halálát. Beszélt arról is, hogy Erzsébet királynő jól ismerte Romániát, nagyon szoros kapcsolatot ápolt a román királyi családdal, és ez "egyértelműen erősítette" a két ország közötti kapcsolatokat.

II. Erzsébet királynő csütörtökön hunyt el, életének 97. évében. Az Egyesült Királyság uralkodója elsőszülött fia, Károly herceg lett, aki III. Károly néven lép trónra. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában