Elismerés

2022.09.13. 10:05

Nicolae Ciucă: A romániai tűzoltók felkészültségét nemzetközi szinten is értékelik

Forrás: Facebook

Agerpres

A tűzoltók professzionalizmusát méltatta a romániai tűzoltók napja alkalmából megfogalmazott keddi üzenetében Nicolae Ciucă miniszterelnök. A kormányfő kiemelte azoknak a bátorságát, elkötelezettségét és kitartását, akik életeket mentenek és segítenek a helyi közösségek újjáépítésében. Szerinte a tűzoltók megmutatták elhivatottságukat az elmúlt időszakban is, amikor az országot szélsőséges időjárási jelenségek - aszály, áradások, tüzek - sújtották. "Mindennapi segítségnyújtási küldetéseik során emberséget tanúsítanak, és a kihívások széles skálájával szállnak szembe empátiával és a bajba jutottak iránti tisztelettel" - idézte a Nicolae Ciucă üzenetét a kormány közleménye.

A miniszterelnök rámutatott arra, hogy a romániai tűzoltók "legmagasabb színvonalú" felkészültségét nemzetközi szinten is értékelik. Emlékeztetett arra, hogy az elmúlt időszakban nehéz küldetésekben vettek részt Görögországban és Franciaországban, bebizonyítva, hogy a szolidaritás és a bátorság egyetemes értékek. "Köszönet és hála hős tűzoltóinkak! Románia és egész Európa számít önökre!" - fogalmazott üzenetében Nicolae Ciucă. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában