Tragédia

2022.08.27. 18:56

Lezuhant egy kisrepülő Giurgiu megyében, két utasa életét vesztette

Agerpres

Lezuhant szombaton a Giurgiu megyei Letca Nouă térségében egy kisrepülőgép, két személy életét vesztette - tájékoztatott a Katasztrófavédelmi Főfelügyelőség.

Az intézmény közleménye szerint a baleset helyszínére három tűzoltóegységet, egy mentőautót és két SMURD-autót, illetve egy mentőhelikoptert is riasztottak. A kisrepülő két utasa a mentőcsapatok kiérkezése előtt belehalt a sérüléseibe.

Vizsgálódik az ügyészség

A bukaresti ítélőtáblai ügyészség vizsgálja a két halálos áldozattal járó szombati repülőgépbaleset körülményeit. A vádhatóság vasárnapi közleménye szerint egy nő és egy férfi vesztette életét a szerencsétlenségben. A kisrepülő Giurgiu megyében, Letca Nouă község térségében zuhant le szombaton 13 óra körül. Az ügyészség többek között azt vizsgálja, hogy betartotta-e a pilóta a polgári repülés szabályait, volt-e úgynevezett szakszolgálati engedélye, illetve rendelkezett-e a légi jármű az üzemeltetéséhez szükséges légialkalmassági bizonyítvánnyal. A vádhatóság közlése szerint felmerült a gondatlanságból elkövetett emberölés gyanúja is. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában