Románia

2022.08.19. 12:43

Dîncu: A katonaorvosok önzetlenségről és szakmai tudásról tettek tanúbizonyságot

Forrás: gov.ro

Agerpres

A katonai egészségügyi személyzet tagjai mindig "önzetlenségről, odaadásról, önfeláldozásról és jó szakmai tudásról" tettek tanúbizonyságot, akár a balkáni háborúk, akár a két világháború, akár a Covid-19 világjárvány idején - jelentette ki Vasile Dîncu védelmi miniszter.

A miniszter a Katonai Tisztiorvosi Szolgálat megalakulásának 160. évfordulója alkalmából szervezett fővárosi rendezvényen tartott beszédet.

Nyomatékosította, hogy a koronavírus-járvány kirobbanása óta a katonasághoz tartozó egészségügyi intézmények 'a frontvonalban voltak', mind a 11 katonakórház aktívan részt vett a fertőzöttek ápolásában. Emellett a katonaság biztosította az Otopeni-ben, Konstancán és Temesváron felállított mobil kórház működéséhez szükséges személyzetet és erőforrásokat, illetve szükség esetén orvosi személyzetet és szakembereket rendelt ki ideiglenes jelleggel a működési nehézségekkel küzdő, az egészségügyi tárca fennhatósága alá tartozó kórházak vezetésére - emlékeztetett a miniszter.

Vasile Dîncu elmondása szerint a katonai egészségügyi intézményekben is beruházások zajlanak 2022-ben, többek között a szebeni és a brassói kórházban is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában