Régi-új miniszter

2022.07.08. 08:57

Aláírta az államfő Petre Daea miniszteri kinevezését

Aláírta pénteken Klaus Iohannis államfő a Petre Daea mezőgazdasági és vidékfejlesztési miniszteri kinevezéséről szóló dekrétumot - jelentette be az Államelnöki Hivatal.

Forrás: gov.ro

Agerpres

 

Petre Daea pénteken 13 órakor teszi le az esküt a Cotroceni-palotában. A Szociáldemokrata Párt (PSD) országos politikai tanácsa szerdai ülésén úgy döntött, Petre Daeát javasolja a mezőgazdasági miniszteri tisztségre.

A PSD országos politikai tanácsának ülése után Marcel Ciolacu pártelnök azt nyilatkozta, a testület egyöntetűen támogatta, hogy Petre Daea visszatérjen a kormányba. Hozzátette, Daea - aki már volt az agrártárca vezetője - tapasztalt politikus, ismeri a minisztériumot, tudja, milyen problémákkal küszködnek a gazdák, és "jó hazafi, akit nagyon kedvelnek a mezőgazdaság területén tevékenykedők".

A mezőgazdasági miniszteri tisztség Adrian Chesnoiu lemondásával üresedett meg. Korábban a korrupcióellenes ügyészség (DNA) kérte a képviselőháztól Adrian Chesnoiu mentelmi jogának megvonását, hogy hivatali visszaélés és nem a nyilvánosságnak szánt információk felfedésére való felbujtás gyanújával elindíthassák a bűnvádi eljárást ellene. Ezt követően Chesnoiu bejelentette lemondását miniszteri tisztségéről, és a Szociáldemokrata Párton belüli tagságát is felfüggesztette. Június 28-án az alsóház plénuma megszavazta mentelmi jogának megvonását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában