Támogatás

2022.06.12. 13:08

Közzétették a műemlékek felújításának pályázatát

Közzétette az Európai Beruházások és Projektek Minisztériuma a műemlékek népszerűsítésére és felújítására, valamint az emlékmúzeumok létrehozására vonatkozó pályázati kiírás útmutatóját.

Illusztráció

Forrás: oradea.ro

RMDSZ-sajtóanyag

Az Országos Helyreállítási Alapból (PNRR) finanszírozott kiírás keretében több mint 160 millió eurót költünk kastélyaink, kúriáink, templomaink felújítására és bemutatására, illetve új emlékmúzeumok létrehozására. Az RMDSZ számára prioritás a helyi értékek védelme, épített örökségünk felújítása és hasznosítása, ezért is foglaltuk be 225 műemlék felújítását és 9 emlékmúzeum létrehozását az Országos Helyreállítási Tervbe” – mondta Hegedüs Csilla, az Európai Beruházások és Projektek Minisztériumának RMDSZ-es államtitkára.

Az elmúlt években a Regionális Operatív Programon keresztül és más országos program révén közel 500 történelmi emlékhelyet restauráltak Romániában. De nem elég csak az, hogy műemlékeket restaurálunk, ezeket bele kell vonni a turisztikai kínálatba. A Hívogató Románia – az országjáró projekt célja javítani a turisztikai célpontok elérhetőségein, a turisztikai infrastruktúra minőségén, bővíteni a turisztikai kínálatot a kulturális és a természeti örökség hasznosításával, a szolgáltatások, élmények minőségének növelésével. A kiválasztott 255 műemlék és a 9 emlékmúzeum esetében a tulajdonosoknak június 30-ig le kell adniuk egy támogatási kérést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában