Románia

2022.06.02. 12:11

Elküldték a kormánynak jóváhagyásra a büntető törvénykönyvet módosító törvénytervezeteket

Agerpres

Az igazságügyi minisztérium csütörtökön bejelentette, hogy elküldte a kormánynak jóváhagyásra a büntető törvénykönyvet módosító két törvénytervezetet. A módosításokkal összhangba hozzák a Btk.-t Románia Alkotmányával - közölte az AGERPRES hírügynökséggel a szaktárca.

A tervezetek a büntető törvénykönyv 2009/286-os törvényét, a büntetőeljárási törvénykönyv 2010/135-ös törvényét és más jogszabályokat módosítanak. A minisztérium megjegyzi, hogy a módosításokhoz nem kötelező ugyan kikérni a Legfelsőbb Igazságszolgáltatási Tanács (CSM) véleményét, de ezt mégis megtették, az igazságügyi rendszer illetékeseivel való konzultáció politikájának szellemében.

A Legfelsőbb Igazságszolgáltatási Tanács április elsején küldte át megjegyzéseit, ezek egy részét felhasználták a tervezetek végleges formába öntésekor. A szaktárca ugyanakkor minisztériumközi véleményezést is igényelt a tervezetekhez, amelyet szintén április 1-jén kapott meg. A tervezetekhez ugyanakkor az Európai Bizottság technikai véleményét is kikérték.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában