Románia

2022.05.02. 13:05

Javul az állapota annak az ötéves kislánynak, akin súlyos májelégtelenség miatt szervátültetést végeztek

Illusztráció

Agerpres

Javul az állapota annak az 5 éves kislánynak, akin súlyos májelégtelenség miatt szervátültetést végeztek a bukaresti Fundeni Klinikai Intézetben. Az egészségügyi intézmény tájékoztatása szerint a szombaton elvégzett beavatkozás sikeres volt. A kislány még intubálva van, de elkezdték a gépi lélegeztetés fokozatos és lassú megszüntetését. A gyermek mája megfelelően működik, a vizsgálatok eredményei egyre jobbak. A páciens állapota betegségének súlyossága, az álultápláltság, illetve korábbi vírusos fertőzései miatt javul lassan - jegyezték meg.

Az egészségügyi minisztérium pénteken jelentette be, hogy májátültetést végeznek azon az 5 éves kislányon, akit akut hepatitisszel kezeltek az egyik bukaresti kórházban. Kezdetben az Európában és Amerikában is terjedő ismeretlen eredetű májbetegséggel magyarázták a gyereknél jelentkezett akut hepatitis okát, később azonban kiderült, hogy esetében egy genetikai rendellenesség, a Wilson-kór idézte elő a májgyulladást. Ez a genetikai betegség a réz kóros felhalmozódásával jár a szervezetben, ami májelégtelenséghez vezet, és más szervek működését is károsítja. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában