Fejlesztés

2022.03.15. 19:18

Iohannis: minél előbb meg kell valósítani a Fast Danube európai projektet

Minél előbb meg kell valósítani a dunai hajózás javítását célzó európai Fast Danube elnevezésű projektet - jelentette ki kedden Klaus Iohannis államelnök.

Agerpres


Iohannis a munkalátogatáson Romániában tartózkodó Rumen Radev bolgár államfővel tartott közös sajtóértekezletet a Cotroceni-palotában, és elmondta, hivatali kollégájával többek között arról is beszéltek, milyen fontos szerepet játszik a Duna mindkét ország számára, és megvitatták a közös célokat.

Új hidak építéséről és a dunai hajózhatóság biztosításáról egyeztettek, egyetértve abban, hogy minél előbb gyakorlatba kell ültetni az Európai Bizottság által társfinanszírozott Fast Danube európai projektet, amelynek célja a hajózás javítása a Duna román-bolgár szakaszán - tájékoztatott Iohannis.

"Közös az érdek, és meggyőződésem, hogy a két ország közlekedési minisztériuma felgyorsítja az egyeztetéseket ezzel kapcsolatban" - fűzte hozzá.

Az államfő szerint a gazdasági együttműködés tekintetében Románia Bulgária második legfontosabb kereskedelmi partnere az uniós tagállamok közül, tavaly a kétoldalú kereskedelmi forgalom jelentősen, több mint 6 milliárd euróra nőtt, ami több mint 55%-os növekedést jelent 2020-hoz képest.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában