Állami költségvetés

2022.03.16. 20:00

Ciolacu: A tb-járulékok csökkentése nem fenntartható

Forrás: dcmedical.ro

Agerpres

 

Nem bírja el az állami költségvetés a társadalombiztosítási hozzájárulás csökkentését - véli a Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke.

Marcel Ciolacu szerdán aparlamentben azt nyilatkozta, hogy a pénzügyminiszérium számításai szerint a társadalombiztosítási járulékok 5 százalékponttal történő csökkentése mintegy 20 milliárd lejes terhet róna a költségvetésre. "Szerintem ez a tervezet nem fenntartható, de lehet, hogy a kezdeményezők előállnak majd egy varázsképlettel" - fogalmazott, hozzátéve, várják, hogy Florin Cîţu liberális pártelnök jelölje meg a finanszírozási forrásokat.

A Nemzeti Liberális Párt (PNL) több törvényhozója a tb-járulékok 5 százalékponttal való csökkentéséről szóló módosító javaslatot nyújtott be egy, jelenleg a képviselőház munkaügyi bizottságában megvitatásra váró törvénytervezethez.

Florin Cîţu pártelnök szerdán az nyilatkozta, konszenzust szeretne a koalícióban a kezdeményezésről. Szerinte az intézkedés kevésbé terhelné meg a költségvetést, mint az energiaárak növekedésének kompenzálása.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában