Találkozó

2022.03.29. 17:52

Az Európai Bizottság gazdaságpolitikai biztosával tárgyalt Nicolae Ciucă miniszterelnök

Forrás: Nicolae Ciucă, Facebook

 

Agerpres

 

Paolo Gentilonival, az Európai Bizottság gazdaságpolitikai biztosával tárgyalt kedden a miniszterelnök. Nicolae Ciucă a találkozón hangsúlyozta, hogy Románia az Európai Unió és a NATO tagjaként biztonságos ország, ahol a vállalkozások és beruházások biztonságban vannak.

A kormány közleménye szerint a megbeszélések témája az ukrajnai háború gazdasági hatása volt. A kormányfő ismertette tárgyalópartnerével az ukrajnai menekülthullám kezelésére hozott romániai erőfeszítéseket, valamint az otthon maradt ukránokkal szembeni romániai szolidaritást.

Ciucă kiemelte, a kormány az energiaár-növekedés és fogyasztási cikkek drágulása hatásainak kivédésére koncentrál. 

A gazdaságnak nyújtott támogatásunk célja az infláció csökkentése és a gazdasági növekedés felgyorsítása masszív beruházások révén, az európai alapok felhasználásával és a befektetők bevonásával. Románia biztonságos ország, az Európai Unió és a NATO tagja, ami garantálja a vállalkozások és befektetések biztonságát - idézte a kormány közleménye a miniszterelnököt.

 

Az EB gazdaságpolitikai biztosa azt mondta, hogy az Európai Unió gazdasága jó állapotban, fejlődőképesen vészeli át ezt a válságos időszakot.

Gentiloni szerint Románia jó irányba halad a gazdasági fejlődés szempontjából, de meg kell őriznie a növekedés ütemét.

Kifejtette, ezekben az időkben nagyon fontos az európai szintű egység és kohézió, hogy ne mélyüljön az egyes tagállamok közötti fejlődésbeli szakadék. Ezért az országos helyreállítási tervben (PNRR), a többéves pénzügyi keretben és a sürgősségi alapokból előirányzott támogatás mellett további uniós támogató intézkedések várhatók - mondta Paolo Gentiloni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában