Előkészületek

2022.02.08. 14:56

Védelmi miniszter: Már több mint 100 amerikai katona megérkezett Romániába

Vasile Dîncu

Forrás: gov.ro

Agerpres

 

Megérkezett már Romániába több mint 100 amerikai katona az országba várt amerikai haderő állomásoztatásának logisztikai előkészítésére - közölte kedden a védelmi miniszter. Vasile Dîncu egy sajtótájékoztatón kiemelte, a mintegy 100 amerikai katona mellett hazai logisztikai szakemberek is dolgoznak már az előkészületeken. "Ez azt jelenti, hogy nemsokára érkezik a csapatok többi része is" - fogalmazott.

 

A miniszter szerint nincs megszabva "sem egy konkrét hely, sem egy konkrét időpont" a Romániába várt amerikai katonák érkezését illetően. "Mi már fel vagyunk készülve néhány éve multinacionális haderők elhelyezésére (...), több helyünk is van, ahol elszállásolhatók a katonák" - hangsúlyozta. A Pentagon múlt héten közölte, hogy a NATO-tagállami kötelezettségéinek szellemében, "az orosz agresszió elrettentésére" irányuló erőfeszítéseinek részeként az Egyesült Államok Németországból Romániába vezényel át mintegy 1000 amerikai katonát. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában