Árvízvédelem

2022.02.23. 18:50

RMDSZ: 200 millió lejes árvízvédelmi beruházásban részesül a Kolozs megyei Kalotaszentkirály

Forrás: uj.kalotaszentkiraly.ro

RMDSZ-sajtóanyag

 

„Közel 200 millió lejes árvízvédelmi beruházásban fog részesülni a Kolozs megyei Kalotaszentkirály község. A megáradt Kalota-patak legutóbb 2020-ban okozott jelentős árvízkárokat a magyarlakta településen. A mostani munkálatokkal a Kalotaszegi-medencében élő közösségek védelmét, a gazdag kulturális örökség, az utak és a mezőgazdasági területek megóvását biztosítjuk, felkészülve a szélsőséges időjárási körülményekre is” – tájékoztatott Tánczos Barna RMDSZ-es környezetvédelmi miniszter azt követően, hogy a szaktárca kezdeményezésére a kormány elfogadta az árvízvédelmi munkálatokról szóló határozattervezetet.

 

A szaktárcavezető rámutatott, hogy az általa vezetett intézmény olyan beruházások megvalósítására összpontosít, amelyek megelőzik és egyben felkészülnek a szélsőséges időjárási körülményekre, főleg azokon a vidékeken, ahol ez veszélyt jelent.

 

Csoma Botond, az RMDSZ Kolozs megyei szervezetének elnöke, a Szövetség képviselőházi frakcióvezetője kifejtette, hogy a magyar közösségek csak akkor tudnak érdemben fejlődni, amennyiben Bukarestben is odafigyelnek rájuk: „ezúton köszönöm Tánczos Barna környezetvédelmi miniszternek, hogy felkarolta és prioritásként kezelte Kalotaszentkirály község törekvését, hiszen árvízvédelmi szempontból komoly beruházások szükségesek a térségben közösségünk biztonsága és kulturális örökségünk megőrzése érdekében.”

 

A Kalota-patak vízgyűjtő területének közel 200 millió lejes árvízvédelmi beruházása egy vízgyűjtő építését és mederrendezési munkálatokat is magába foglal. A kivitelezésre három év áll rendelkezésre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában