Románia

2022.02.23. 12:43

Lezárul a pályázati kiírás a kolozsvári regionális sürgősségi kórház tervezésére

Illusztráció

Agerpres

 

Az egészségügyi minisztérium szerdán bejelentette, hogy a kolozsvári regionális sürgősségi kórház tervezésére kiírt közbeszerzési pályázatot e hét végéig lezárják, és ha nem érkezik óvás, márciusban aláírhatják a szerződést.

 

A megvalósíthatósági tanulmányt jóváhagyták, beleértve a környezetvédelmi engedélyt is, jelenleg a tervezésre kiírt pályázat végső fázisában járnak - számolt be a Kolozsváron tartott sajtótájékoztatón a projekt menedzsere, Cristina Gafton.

 

Az egészségügyi tárca munkatársa szerint a kiírásra 8 nemzetközi konzorcium nyújtott be pályázatot. A tervezési szakaszra 12 hónapot fognak biztosítani. A projekt összértéke (beleértve az építést is) 540 millió euró. A finanszírozást a Regionális Operatív Programon (POR) keresztül biztosítják, a tervek szerint a kolozsvári regionális sürgősségi kórház 2027 márciusában kezdheti meg működését.

 

Az intézmény több mint 150.000 négyzetméteres területen fog állni. A hétszintes (melyek közül kettőt a föld alá építenek) épületet 849 ággyal, köztük 81 intenzív osztályos ággyal, valamint helikopterleszállóval látják el. Az új kórházban egy nagy,12 ágyas égéssebészeti osztály is lesz, amely hat saját műtővel fog rendelkezni. A tervek szerint több mint 1400 parkolóhelyet is kialakítanak, 456-ot egy mélygarázsban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában