Románia

2022.02.23. 13:55

Ciucă: Fontos a vállalt kötelezettségeink teljesítése

Agerpres

 

Nicolae Ciucă arra kérte a szerdai kormányülés elején a munkaügyi és az energiaügyi minisztert, hogy számoljanak be az energiaszolgáltatóknak és vállalkozásoknak járó kompenzációk kifizetésének jelenlegi stádiumáról. A miniszterelnök fontosnak nevezte, hogy a kormány teljesítse a vállalt kötelezettségeit. Arra utalt, hogy az energiaszámlák csökkentését célzó jogszabály értelmében az állam kifizeti a szolgáltatóknak az árkorlátozások okozta veszteségeiket.

 

Marius Budăi munkaügyi miniszter elmondta, hogy a kifizetések már hétfőn elkezdődtek, kedden például 18 millió lejt folyósítottak a szolgáltatóknak. Közlése szerint a minisztérium folyamatosan tartja a kapcsolatot az állami kompenzációra jogosult vállalatokkal; a kifizetések a kérések leadásának ütemében történnek, az adataik ellenőrzése után a szolgáltatók azonnal megkapják a pénzüket. "Nem várjuk meg a törvényben előírt 30 napot, mert szeretnénk mielőbb lezárni ezt a folyamatot" - mondta a tárcavezető.

 

Virgil Popescu energiaügyi miniszter elmondta, hogy az általa vezetett tárcánál hetente történnek a kifizetések, a múlt héten 5 millió lej jutott el a kedvezményezettekhez. Hangsúlyozta, hogy a kis és közepes vállalkozások esetében az uniós szabályoknak megfelelően ellenőrizni kell azt is, hogy részesültek-e de minimis támogatásban. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában