Románia

2022.02.25. 17:17

A keleti szárny védelmi szerepének megerősítését szorgalmazta Klaus Iohannis

Agerpres

 

A keleti szárny védelmi és elrettentő szerepének egységes megerősítését szorgalmazta Klaus Iohannis államfő a NATO kelet-közép-európai tagállamait tömörítő Bukaresti Kilencek csütörtöki rendkívüli ülésén, amelyhez távértekezlet keretében csatlakozott.

A lengyel államfővel közösen kezdeményezett ülésről szóló beszámolójában Iohannis nyomatékosította, Románia az ukrán nép, annak intézményei és demokratikusan megválasztott képviselői mellett áll ezekben a nehéz időkben. "Továbbra is teljes mértékben támogatjuk az ország szuverenitását és területi integritását, valamint a saját politikájának szabad megválasztásához való jogát. Ugyanez vonatkozik a Moldovai Köztársaságra és Grúziára is" - írta Iohannis a Twitteren. Hozzátette, az ülésen tartott felszólalásában a keleti szárny védelmi és elrettentő szerepének megerősítését szorgalmazta.

A román elnök kedden jelentette be, hogy a Fekete-tengeri térség egyre romló biztonsági helyzete miatt lengyel hivatali kollégájával, Andrzej Dudával közösen kezdeményezték a B9-ek rendkívüli csúcstalálkozójának összehívását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában