Románia

2022.01.27. 14:29

Marcel Ciolacu szerint nincs joghézag, az energiafogyasztás kifizetését is támogatja az állam

Forrás: Facebook

Agerpres

 

A januári fogyasztásról kiállított áram- és földgázszámlák kifizetését a korábban elfogadott törvény alapján támogatja az állam, a múlt héten elfogadott sürgősségi kormányrendelet a februári fogyasztásra érvényes - jelentette ki csütörtökön Marcel Ciolacu.

A Szociáldemokrata Párt elnöke a parlamentben újságíróknak elmondta, hogy a sürgősségi rendelet elfogadása nyomán nem keletkezett joghézag. Emlékeztetett arra, hogy a parlament tavaly törvényt fogadott el az energiaárak korlátozásáról és az energiadrágulás kompenzálásáról, ám ezt helytelenül alkalmazták a szolgáltatók, és közel négymillió téves számlát állítottak ki. Emiatt a kormány sürgősségi rendeletet fogadott el, amelyik többek között arra kötelezte a szolgáltatókat, hogy számolják ki újra a novemberi és a decemberi fogyasztásról kiállított téves számlákat a januárban hatályban lévő törvény alapján.

Ciolacu elmondta, hogy a sürgősségi rendelet változtatott az árkorlátozásról és a kompenzálásról szóló előírásokon, ám ezek visszamenőlegesen januárban nem alkalmazhatók. A politikus ugyanakkor meggyőződését fejezte ki, hogy a januári fogyasztásról szóló számlákat a szolgáltatók már helyesen fogják kiállítani.

A PSD elnökének tájékoztatása szerint várhatóan a koalíció keddi tanácskozásán megvizsgálják, hogy milyen formában támogassa az állam az energiafogyasztókat április elseje után.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában